لیست اختراعات سميه پاك سرشت
اين اختراع مرتبط با حوزه صنايع غذايي زير گروه سسهاي سالاد است. بر اساس استاندارد ملي ايران به شماره 2454 از نوع سس فرانسوي كمچربي است. سس فرانسوي سويا حاوي فيبر رژيمي سويا، مواد معدني (مس، آهن، پتاسيم، كلسيم و روي)، پروتئينهاي سويا و چربي غيراشباع ميباشد و فاقد كلسترول است.وجود پروتئين سويا در اين اختراع، بهدليل داشتن پروفايل اسيدهاي آمينه مناسب، كاهش دريافت كالري، تاثيرات مثبت آن بر چاقي و كنترل وزن، براي سلامت مصرفكنندكان مفيد است و ميتواند خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي-عروقي را كاهش دهد. عدم حضور كلسترول آنرا براي بيماران هيپركلسترولمي مناسب كرده و در رژيم غذايي افراد گياهخوار نيز ميتواند مورداستفاده قرار گيرد.بهمنظور تهيه سس فرانسوي سويا ابتدا سوسپانسيوني از آرد سويا با آبجوش تهيه و بهمدت حدود 15 تا 20 دقيقه مخلوط شد. سوسپانسيون تهيه شده سپس به سردخانه منتقل گرديد تا كاملا خنك شود. سپس تركيبات موجود در فرمول بهجز روغن و صمغهاي گوار و زانتان داخل مخلوطكن به آن افزوده شدند و كاملا مخلوط گرديدند. در مرحله بعد روغن موجود در فرمول به صورت قطره قطره به تركيب قبل اضافه گرديد. پس از آن و در آخرين مرحله صمغهاي گوار و زانتان به مخلوط تهيهشده اضافه شدند. سس فرانسوي سوياي تهيهشده به اين روش داراي پذيرش حسي بالا و ارزش تغذيه اي خوب و نيز قيمت تمام شده پايين است.
موارد یافت شده: 1